Trainingen

Voor zowel de senioren als de junioren wordt training gegeven.

Training senioren
Om de seniorleden wat meer te bieden dan alleen maar een avondje partijen spelen bij een gezellige vereniging, hebben we als bestuur gezocht naar een goede trainer. Brian van der Wiel geeft nu één keer per twee weken op woensdagavond training. We hebben daarvoor drie tot zes banen beschikbaar. Uiteraard kan voor en/of na de training vrij gespeeld worden.

De Training is van 20.15 tot 21.00 uur. Ook wanneer je dus nog nooit een badmintonracket hebt vastgehouden of puur recreatief wil badmintonnen, kun je bij ons de training volgen. De nadruk zal liggen op racketbeheersing, voetenwerk en basistechniek. Wanneer je je aanmeldt voor training, verwachten we wel dat je met enige regelmaat (liefst iedere woensdag) komt. Alleen dan heeft het volgen van training zin en zul je hier profijt van hebben. Aanmelden kan bij Brian van der Wiel (zie hieronder). Heb je geen interesse in training? Geen probleem, er is voldoende mogelijkheid om vrij te spelen.

BrianBrian van der Wiel

Na een stop van ongeveer twee jaar geeft Brian vanaf 2016 weer één keer per twee weken op woensdagavond trainingen. Hij is zeer gedreven en speelt zelf op een behoorlijk hoog niveau wedstrijden.

 

 

Freddy en Milan

Freddy en Milan zijn enthousiaste badmintonliefhebbers met de nodige ervaring. Zij zullen jullie iedere woensdag begeleiden.

Wil je je aanmelden, schiet één van hen dan even aan en vraag of er nog ruimte en/ of mogelijkheden zijn voor het volgen van training. Is de groep te groot en is er even geen ruimte, heb dan even geduld. Misschien dat er een paar weken later weer plek is.

 

Training junioren
De leeftijd om te beginnen ligt op acht jaar. De jeugdleden krijgen iedere woensdagavond training, die wordt gegeven door Freddy en Milan. Tijdens de schoolvakanties is er geen training voor de jeugdleden.

Leeftijd 8 – 12 jaar
Voor kinderen van 8 tot en met ongeveer 12 jaar is er training van 19.00-20.00 uur. Na een warming-up volgen allerlei behendigheidsoefeningen met het racket en de shuttle. Er wordt veel gebruik gemaakt van spelmaterialen, zoals ballonnen, softballen, hoepels, etc. Door spelend te leren worden de beginselen van het badminton bijgebracht. Het is dus geen strenge en fanatieke training, maar een leuke, speelse begeleiding, waarbij de kinderen klaargestoomd worden voor de oudere groep/leeftijd. Wanneer de kleinsten de basisprincipes onder de knie hebben en meer training willen i.p.v. spelletjes, stromen zij automatisch door naar de volgende jeugdgroep (13 tot 18 jaar).

Leeftijd 13 – 18 jaar
Voor kinderen van 13 tot 18 jaar is er training van 19.00-20.00 uur (gelijktijdig met de jongere groep). Dit zal dan als volgt gaan: de jeugd van ca. 13 tot 18 jaar, doet (bijna) geen spelletjes meer. De nadruk ligt op het verbeteren van het badmintonspel.