Trainingen

TRAINING PARABADMINTONNERS
Sinds september 2021 wordt bij onze vereniging ook een training gegeven aan mensen met een beperking. De trainer is Marcel Smouter. Hij is in het verleden Europees kampioen parabadminton en bondscoach van Brazilië geweest en wil zich nu inzetten om zijn ervaring te delen met deze doelgroep. Onder het motto “Je kunt veel als je het wilt” laat hij zien wat de mogelijkheden zijn om maximaal te genieten van sport.

 

De trainingen zijn op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur (groep 1) en 20.00 tot 21.00 uur (groep 2) in de PWA-hal in Epe.

 

TRAINING VOOR SENIOREN
Om de seniorleden wat meer te bieden dan alleen maar een avondje partijen spelen bij een gezellige vereniging, hebben we als bestuur gezocht naar een goede trainer. Milan Lammers geeft nu elke woensdagavond training. We hebben daarvoor één tot drie banen beschikbaar. Uiteraard kan voor en/of na de training vrij gespeeld worden.

De training is van 20.15 tot 21.00 uur. Ook wanneer je dus nog nooit een badmintonracket hebt vastgehouden of puur recreatief wil badmintonnen, kun je bij ons de training volgen. De nadruk zal liggen op racketbeheersing, voetenwerk en basistechniek. Wanneer je je aanmeldt voor training, verwachten we wel dat je met enige regelmaat (liefst iedere woensdag) komt. Alleen dan heeft het volgen van training zin en zul je hier profijt van hebben. Het is helemaal vrij om mee te doen met de training, dus gewoon vrij spelen is ook prima.

 

TRAINING VOOR JUNIOREN
De leeftijd om te beginnen ligt op acht jaar. De jeugdleden krijgen iedere woensdagavond training, die wordt gegeven door Milan. Tijdens de schoolvakanties is er geen training voor de jeugdleden.

LEEFTIJD 8 – 12 JAAR
Voor kinderen van 8 tot en met ongeveer 12 jaar is er training van 19.00-20.00 uur. Na een warming-up volgen allerlei behendigheidsoefeningen met het racket en de shuttle. Er wordt veel gebruik gemaakt van spelmaterialen, zoals ballonnen, softballen, hoepels, etc. Door spelend te leren worden de beginselen van het badminton bijgebracht. Het is dus geen strenge en fanatieke training, maar een leuke, speelse begeleiding, waarbij de kinderen klaargestoomd worden voor de oudere groep/leeftijd. Wanneer de kleinsten de basisprincipes onder de knie hebben en meer training willen i.p.v. spelletjes, stromen zij automatisch door naar de volgende jeugdgroep (13 tot 18 jaar).

LEEFTIJD 13 – 18 JAAR
Voor kinderen van 13 tot 18 jaar is er training van 19.00-20.00 uur (gelijktijdig met de jongere groep). Dit zal dan als volgt gaan: de jeugd van ca. 13 tot 18 jaar, doet (bijna) geen spelletjes meer. De nadruk ligt op het verbeteren van het badmintonspel.

 

MILAN LAMMERS

Milan is een enthousiaste badmintonliefhebber met de nodige ervaring. Hij zal jullie iedere woensdag begeleiden.